Op deze pagina vindt u praktische tips voor het kopen van een nieuwe Honda.

een nieuwe honda kopen

1. Een nieuwe Honda kiezen

Bedenk waarvoor u de nieuwe Honda wilt gebruiken én welk model daar het beste bij past. Denk ook aan:

  • De keuze om door te rijden of de auto in te ruilen
  • Een nieuwe of een tweedehands Honda
  • Hoe het zit het met het brandstofverbruik
  • Wat de gevolgen zijn van de uitstoot
  • Welke kosten komen er in de loop der tijd bij
  • Wat zijn mogelijke reducties die u terug kunt krijgen

2. Bekijk de Honda modellen

Nieuwsgierig naar de Honda modellen? Bekijk de modellen, download de brochures of bekijk onze voorraad nieuwe Honda modellen.

3. Reserveer een proefrit

Een uitgebreide proefrit is erg belangrijk. Rij over verschillende soorten wegen (stad, buitenweg, snelweg) om een goede indruk van comfort en weggedrag te krijgen. Let op de instap, de bediening, de besturing, de beenruimte, de zit, bergruimte, het comfort en het zicht. Reserveer een proefrit →

4. Vergelijk de autokosten

Aan de hand van uw merk, model en type van het gewenste model kunt u voor uw eigen situatie de onderhoudskosten vergelijken.

5. Stel uw ideale Honda samen

Graag helpen wij u bij onze vestigingen om uw ideale auto samen te stellen. Ook kunt u de verschillende Honda modellen zelf bekijken.

6. Leveringstermijn bij een nieuwe Honda

Bij het aanvragen van een nieuwe auto komt vaak levertijd kijken. Deze levertijden verschillen per model. Wilt u hier meer over weten? Neem gerust contact op of neem een kijkje bij onze voorraad nieuwe modellen.

7. Honda Garantie

Een nieuwe Honda heeft standaard fabrieksgarantie van drie jaar. Bij Honda Welman bieden wij garantie tot en met aan zeven jaar. Ook kan de garantie in veel gevallen (tegen bijbetaling) worden verlengd. Wanneer de auto via Honda Verzekeringen wordt verzekerd, krijgt u zelfs 10 jaar garantie.

8. De papieren

Het papieren kentekenbewijs van de auto is in 2014 komen te vervallen. Bij aanschaf van een auto krijgt u nu een kentekencard. Op de kentekencard staan de voertuiggegevens en de gegevens van de eigenaar vermeld. Het overschrijvingsbewijs is vervangen door een tenaamstellingscode van 9 cijfers. Deze code heeft u nodig bij verkoop, inruil, schorsing, sloop of uitvoer van het voertuig.

9. Verzekering

Vanaf het moment dat het kenteken op uw naam staat, bent u verplicht om minimaal een WA-verzekering voor de auto te hebben. Via Honda verzekeringen kunt u zich verzekeren. Honda verzekeringen →

honda verzekeringen

Honda Verzekeringen

Honda levert sportieve, veilige en betrouwbare auto’s, waaraan u jarenlang rijplezier kunt beleven. De zorg voor uw veiligheid en kostenbesparing houdt echter niet op nadat u de sleutel heeft ontvangen. Daarom biedt Honda het Honda & Insurance servicepakket.