Op deze pagina vindt u 9 praktische tips voor het kopen van een tweedehands Honda.

een tweedehands honda kopen

1. Een tweedehands Honda kiezen

Bedenk waarvoor u de tweedehands Honda wilt gebruiken én welk model daar het beste bij past. Denk aan:

  • De keuze om door te rijden of de auto in te ruilen
  • Een nieuwe of een tweedehands auto
  • Hoe het zit het met het brandstofverbruik
  • Wat de gevolgen zijn van de uitstoot
  • Welke kosten komen er in de loop der tijd bij
  • Wat zijn mogelijke reducties die u terug kunt krijgen

2. Waar koopt u een tweedehands Honda?

Als u een Honda bij een dealer koopt, heeft u meer zekerheden met garantie en service dan wanneer u naar een handelaar of een particulier gaat. Bij Honda Welman zijn dit de Honda Selectie Occasions.

3. Reserveer een proefrit

Maak een uitgebreide proefrit over verschillende soorten wegen (stad, buitenweg, snelweg) om een goede indruk van de auto te krijgen. Bij Honda leveren wij betrouwbare occasions die zich in uitstekende staat bevinden. Wij controleren hiervoor onder andere:

  • Het functioneren van de bediening
  • De mate van slijtage en de algehele indruk van de auto
  • De besturing, de remmen, de mate van roestvorming, de (been)ruimte, de zit, de vering, het geluid en het zicht.

Bekijk de Honda occasions:
Honda Civic Occasions
Honda Jazz Occasions
Honda CR-V Occasions
Honda HR-V Occasions
Honda Accord Occasions
Honda Civic Tourer Occasions
Honda Insight Occasions
Honda Civic Type-R

4. Vergelijk de autokosten

Aan de hand van uw merk, model en type van het gewenste model kunt u voor uw eigen situatie de onderhoudskosten vergelijken.

5. Controle van de kilometerstand

Wij bieden enkel occasions waarvan de onderhoudsgeschiedenis bekend is. Het onderzoeksboekje leveren wij dan ook altijd mee. De kilometerhistorie van onze occasions is geregistreerd bij De Nationale Auto Pas (NAP).

6. Leveringstermijn van een tweedehands Honda

Meer weten over de leveringstermijn van een tweedehands Honda? Neem gerust contact op of neem een kijkje bij onze occasions voorraad.

7. Welman Garantie

Wanneer u normaliter bij een autobedrijf koopt, is garantie niet vanzelfsprekend. Bij Honda Welman bieden we op onze occasions garantie tot en met aan vier jaar. De garantie wordt beschreven in de 10 zekerheden van Honda Occasions. Wij bieden deze garantie omdat wij geloven in ons betrouwbare product. Mocht er in de loop der tijd een mankement ontstaan, lossen wij dit kosteloos voor u op.

8. De papieren

Het papieren kentekenbewijs van de auto is in 2014 komen te vervallen. Bij aanschaf van een auto krijgt u nu een kentekencard. Op de kentekencard staan de voertuiggegevens en de gegevens van de eigenaar vermeld. Deel II, het overschrijvingsbewijs, is vervangen door een tenaamstellingscode van 9 cijfers. Deze code heeft u nodig bij verkoop, inruil, schorsing, sloop of uitvoer van het voertuig.

9. Verzekering bij een tweedehands Honda

Vanaf het moment dat het kenteken op uw naam staat, bent u verplicht om minimaal een WA-verzekering voor de auto te hebben. Via Honda verzekeringen kunt u zich verzekeren. Honda verzekeringen →

honda verzekeringen

Honda verzekeringen

Honda levert sportieve, veilige en betrouwbare auto’s, waaraan u beslist jarenlang rijplezier kunt beleven. De zorg voor uw veiligheid en kostenbesparing houdt echter niet op nadat u de sleutel heeft ontvangen. Daarom biedt Honda het Honda & Insurance servicepakket.