Wanneer kunt u het beste naar de Honda dealer, de universele garage of de fastfitter. Wat zijn precies de verschillen tussen al deze aanbieders? Vanuit Honda perspectief vertellen wij deze verschillen.

honda welman heerhugowaard

De Honda dealer

Een officiële Honda dealer vertegenwoordigt het merk Honda vanuit de fabrikant en wordt ondersteund door een importeur. Vanzelfsprekend wordt aan het dealerschap kwaliteit eisen en voorwaarden gesteld. De fabriek blijft hier voortdurend op toezien en zal dit doen om het product en zijn aansprakelijkheden hierop te blijven waarborgen en door alle medewerkers die gespecialiseerd zijn voor dat merk, jaarlijks bij te scholen. Dit zorgt ervoor dat erkende Honda dealers alle expertise in huis hebben om de auto naar wens af te leveren en te onderhouden. Naast nieuwe auto’s, verkopen de meeste Honda dealers ook gebruikte Honda’s, ook bij het leveren van gebruikte Honda’s door een erkende Honda dealer worden eisen (garantie) gesteld door de Fabrikant. Autobedrijf Honda Welman is een van de weinige dealers in Nederland die zich volledig en uitsluitend richt op nieuwe- en gebruikte Honda’s. Andere Honda dealers bieden in de meeste gevallen ook auto’s van andere merken aan, die ze bijvoorbeeld hebben ingeruild.

Een autohandelaar

Een autohandelaar moet het hebben van de verkoop van gebruikte auto’s. Er is vaak wel een werkplaats, maar die is op de eerste plaats bedoeld voor het ‘klaarmaken’ van de aangeboden auto’s.

Gemiddeld zal een auto bij ‘de handelaar’ iets goedkoper zijn dan bij een erkende merkdealer. Daar tegenover staat de betrouwbaarheid van de afgeleverde auto. De vraag dient altijd te worden gesteld waarom deze auto niet bij de dealer wordt verkocht. Vanuit de fabriek worden enkel erkende dealers aangesteld en ondersteund. Ook wordt voor garantiezaken bij de verkoop en onderhoud van occasions toegekeken door de importeur. Handelaren hebben niet altijd de middelen aanwezig om de Honda te onderhouden zoals dat is bedoeld.

Bij ons aan de receptie krijgen we helaas nog maar al te vaak te horen dat een handelaar een Honda heeft verkocht die groot achterstallig onderhoud kent of verkeerd is onderhouden, waardoor bijvoorbeeld onnodige onderdelen vervangen dienen te worden. Bij ons kunt u ten alle tijden langskomen om de auto te laten controleren als u merkt dat er iets niet klopt. Bij Honda Welman gaan wij ervoor om u zorgeloos op weg te helpen en te houden.

Universeel autobedrijf (ook wel: een fastfitter)

Een universeel autobedrijf is een bedrijf dat -meestal- de auto’s van alle merken repareert en/of onderhoud. Hieronder vallen niet alleen de soortelijke dorpsgarages ook fastfitters als Kwikfit en Euromaster. Wanneer u een auto bij dergelijke bedrijven laat onderhouden is dat in eerste instantie niet verkeerd en meestal lijkt dat gunstiger. Wel kan het heel snel fout gaan op het moment dat specifieke kennis of middelen zijn benodigd. Een gemiddeld smeermiddel kan bijvoorbeeld niet zomaar in een Honda worden toegepast. Ook bij service dienen computers vaak te worden voorzien van updates en de auto van modificaties die niet bekend zijn bij een universele garage. Deze zijn door de Honda-fabriek bedoeld om bepaalde zaken uit te sluiten van gebreken.  Bij een erkende dealer zijn deze middelen wel aanwezig.

Wist u dat Honda’s veel minder onderhoudskosten hebben als andere merken? Bekijk de verschillen →