Honda als meest betrouwbare automerk

Geen reacties

Veel autokopers zoeken een auto die én zuinig, én ruim, én veilig, én betrouwbaar is. Sleutelwoorden zijn prijs, brandstofverbruik, functionaliteit en betrouwbaarheid. Onlangs zijn een aantal grote onderzoeken gedaan naar de betrouwbaarheid van automerken.

Betrouwbaarheidstest van de Consumentenbond

Ieder jaar onderzoekt de Consumentenbond de betrouwbaarheid van auto’s. Aan de hand van deze resultaten geeft de Consumentenbond aan welke auto’s u wel of juist niet moet kopen als u een betrouwbare auto zoekt. Uit recent onderzoek van de Consumentenbond komen Honda en Mitsubishi als meest betrouwbare automerk uit de bus. Het onderzoek is uitgevoerd onder bezitters van auto’s van maximaal tien jaar oud. Lees het volledige rapport van de consumentenbond →

Eerdere onderzoeken

Eerder dit jaar werd Honda nog als meest betrouwbare automerk bestempeld door de Spaanse consumentenorganisatie Organization of Consumers and Users (ACU). Meer dan 30.000 automobilisten werd gevraagd naar de betrouwbaarheid van hun auto en of ze het afgelopen jaar met pech te kampen hebben gehad. Het onderzoek geeft de volgende resultaten:

• Honda meest betrouwbare autofabrikant volgens een enquête van de Organisation of Consumers and Users (OCU)
• Honda Jazz minst vaak naar de garage, op de voet gevolgd door de Civic, CR-V en Insight
• Meer dan 30.000 Europese automobilisten vulden de enquête in over 178 verschillende modellen
• De enquête richtte zich op betrouwbaarheid en de ervaringen van Europese automobilisten

De Honda Jazz 1.4 kwam overall als betrouwbaarste model uit het onderzoek. Ook boekten de Toyota Prius en de Honda’s Civic, CR-V en Insight goede resultaten. Honda scoort een betrouwbaarheid van 93 procent. 79 procent van de ondervraagden zou een Honda aanbevelen bij vrienden en kennissen.

“Bij Honda zijn betrouwbaarheid en kwaliteit synoniemen”, zegt Philip Ross, Senior Vice President van Honda Motor Europe. “De resultaten van de enquête onderstrepen het belang dat Honda hecht aan het leveren van kwaliteit aan onze klanten.