‘Honda presenteert elektrische stadsauto in Genève’

Geen reacties

Honda neemt naar de aanstaande autosalon van Genève een bijna productierijpe versie van de Urban EV Concept mee. In het najaar volgt het definitieve model.

De elektrische stadsauto van Honda komt eraan! Het merk is op dit moment nog druk bezig met praktijktests en klaar om op de autosalon van Genève een bijna productierijp prototype te tonen, zo hebben bronnen tegen Automotive News gezegd. Diezelfde bronnen hebben gezegd dat het niet waarschijnlijk is dat de naam ‘Urban EV’ behouden blijft voor het productiemodel.

De auto die in Genève wordt getoond is een doorontwikkeling van de opvallende Urban EV Concept, die Honda voor het eerst liet zien op de autoshow van Frankfurt in 2017. Pers en publiek waren zeer enthousiast over het retro-ontwerp en dat zal dan ook in grote lijnen overgenomen worden op het productiemodel. Een belangrijk verschil is dat de elektrische auto die je straks kunt kopen achterportieren zal hebben, in tegenstelling tot de driedeurs Urban EV Concept.

Eerder werd al bekend dat dit jaar de voorverkoop van de elektrische stadsauto begint. In 2020 komen de eerste exemplaren naar Nederland.

[ssba]