Productieversie Honda e onthuld

Geen reacties

Hier is de productieversie van de Honda e! Het uiteindelijke ontwerp wijkt nauwelijks af van de concept car die eraan vooraf ging.

Op de IAA van Frankfurt volgende week presenteert Honda de e, een volledig elektrische stadsauto. Het definitieve ontwerp is nagenoeg gelijk aan dat van de e-Prototype die het merk eerder dit jaar liet zien. Ook futuristische elementen, zoals camera’s in plaats van buitenspiegels, verzonken deurgrepen en de contrasterend zwarte laadopening in de motorkap, zijn behouden gebleven.

De Honda e komt in twee vermogensversies, 100 kW (136 pk) en 113 kW (154 pk). In beide gevallen is het koppel 350 Nm. De krachtigste uitvoering kan in zo’n 8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Het accupakket is met een capaciteit van 35,5 kWh relatief bescheiden en goed voor een rijbereik van 220 kilometer. Snelladen kan in 30 minuten, de batterijen worden dan voor 80 procent opgeladen.

Honda gaf eerder al informatie over het futuristische interieur van de elektrische stadsauto. Het dashboard bestaat uit niet minder dan vijf beeldschermen. Twee daarvan tonen de beelden van de achteruitkijkcamera’s, op een ervan wordt de rij-informatie getoond en op de twee grootste beeldschermen vind je alle overige informatie.

De Honda e was al te reserveren, om voorrang te krijgen bij het plaatsen van een definitieve bestelling. De productie start eind dit jaar, de prijzen zijn nog niet bekend.

[ssba]