Onderhoud aan uw Auto: Broodnodig of geldklopperij?

Geen reacties

Onderhoud aan je auto; is dat nu echt zo nodig? Niemand vindt het leuk, het kost altijd geld. Maar het moet toch gebeuren … Toch?

Onze voertuigen worden steeds degelijker en een Honda is toch een merk dat te boek staat als een van de beste en het meest betrouwbaar?

Een Topic – uit een recentelijke Autoweek “Klokje Rond” -test waarin een Honda Civic Hybrid uit 2007 met bijna drie-honderdduizend kilometers, toch een bedroevende uitslag kent. Hoe kan dat? We hebben het hier immers over een tamelijk recente auto en van het merk Honda. Toch gaat deze Civic Hybrid gebukt onder allerlei mankementen met grote gevolgen als er juist nu niets aan gedaan wordt.

Echter wat blijkt nu? In zijn achtjarige leven is deze Civic slechts één keer per jaar voor een onderhoudsbeurt naar de dealer geweest, dat gebeurde dus dan steeds om een slordige 50.000 kilometer, terwijl dat eigenlijk bij de 20.000 kilometer behoort te gebeuren.

Deze auto heeft daardoor te kampen met allerlei onnodige pijntjes en gevolgschade door verwarlozing van het onderhoud.
Die onderhoudsintervallen zijn er dus niet voor niets! Bij de dealer weten ze precies wat ze in de gaten moeten houden om de auto te behoeden voor allerlei ellende. Elk jaar of maximaal 20.000 kilometer de auto voor regulier onderhoud, bespaart je op den duur meer, dan het onderhoud uit te sparen.

Een irritant piepje of olie te lang in de motor laten zitten kan door deze chronische verwaarlozing zomaar uitgroeien tot dure gevolgschade(s. Olie, verliest zijn viscositeit en door zijn tekort aan smerende werking overmatige slijtage voordoen op delen. En het niet vervangen van de nodige lucht en brandstof filters eisen ook nog eens extra brandstof.

Een officiële -dealer voorziet de auto tijdens het onderhoud van update’s en mogelijke coulance aanpassingen door de fabriek opgedragen.

Auto’s hebben liefde nodig, en da’s wel duidelijk.