Wenst u geld te besparen op onderhoud? Dat vinden wij een logische gedachte. Ondanks dat een Honda lage onderhoudskosten kent en er geen onvoorziene kosten zijn, kunt u toch een aantal kosten goed onder controle houden. Graag geven wij u een aantal tips waarmee u eenvoudig kunt besparen op de kosten van het onderhoud, zonder te besparen op het onderhoud zelf.

Slijtage en onderhoud

Honda staat bekend om onderhoudsbeurten waarbij weinig vervanging van onderdelen nodig is. Toch is eventuele vervanging sterk afhankelijk van uw rijstijl. Wanneer u bijvoorbeeld een stoepje raakt, is het handig om de auto uit te laten lijnen. Op het moment dat de auto niet is uitgelijnd, gebruikt de auto meer brandstof. Ook In het algemeen is het zo dat:

  • De levensduur van de schokdemper en vering wordt verkort door te hard rijden over drempels
  • Regelmatig controle van vloeistoffen brengen minder kosten met zich mee dan wanneer de vloeistoffen op zijn
  • Regulier onderhoud altijd goedkoper is dan het oplossen van achterstallig onderhoud
Honda reparatie en onderhoud

Goed onderhoud is goedkoper dan achteraf reparaties

Goed onderhoud is goedkoper dan achteraf reparaties. Een airco verliest bijvoorbeeld in de loop der jaren koelmiddel en dus efficiëntie. Wij raden u daarom aan om een reguliere airco service te overwegen Het systeem wordt dan voorzien van nieuwe aircovloeistof zodat de airco weer op volle kracht werkt.

Laat de auto op tijd APK keuren

Het verschilt tegenwoordig per bouwjaar en brandstoftype vanaf wanneer en hoe vaak de APK-keuring plaats moeten vinden. Bent u te laat met de keuring? Dan krijgt u een boete thuis. Wij zorgen ervoor dat u tijdig op de hoogte bent als uw auto APK gekeurd moet worden.

Besparen op onderhoud door ‘goedkope’ materialen

Aan de receptie merken wij wel eens dat klanten terug komen na een lange tijd van afwezigheid met hun Honda voor onderhoud. Later blijkt dat men heeft proberen te besparen op het onderhoud, door naar een universeel bedrijf te zijn geweest. Natuurlijk is dit een ieder zijn goed recht om te doen. Toch kwamen deze klanten terug om te melden dat een probleem met de auto was ontstaan, welke bij het universele bedrijf niet op te lossen bleek. De gevolgschade in veel gevallen waren groter dan het uitgespaarde aan onderhoud.

Bij feit dat universele garagehouders de Honda’s niet kunnen uitlezen en de door Honda voorgeschreven smeermiddelen niet op voorraad hebben of onjuist  toevoegen, zijn de vervolgschades aan motor, aandrijving en transmissies vaak groot. Ook zijn afstellingen niet altijd door deze uitvoerbaar, waardoor het voertuig onregelmatig loopt, een toename van brandstofverbruik kent en updates als modificaties welke de fabriek voorstelt zijn niet toegepast. Let dus ten alle tijden goed op! Universele garagebedrijven gebruiken geen originele onderdelen! Imitatieonderdelen lijken vaak goedkoper en ze komen de besparingen niet ten goede.