Vast heeft u het wel eens meegemaakt. U rijdt in uw auto en er verschijnt een onderhoudsmelding op uw dashboard. Hoe serieus moet u deze waarschuwing nemen? Moet u direct stoppen of kunt u nog doorrijden? Wij vertellen u graag meer over deze meldingen en hoe u kunt handelen.

Wat moet u doen als u een melding krijgt?

In het instructieboekje van uw Honda vindt u een compleet overzicht van alle lampjes die op het dashboard zichtbaar kunnen zijn. De lampjes in onderstaande lijst zijn de belangrijkste. Ze geven een waarschuwing als er echt een probleem. Wanneer een oranje lampje brandt, kunt u nog wel even doorrijden, mits uw volgende bestemming de garage is. Bij een rood lampje moet u de auto meteen aan de kant zetten.

honda banden onderhoudsmeldingen

Honda’s met een bouwjaar vanaf 2014 hebben een bandendrukcontrolesysteem voor afwijkende bandenspanning. Zodra dit lampje brandt hebben één of meerdere banden mogelijk een bandendrukverlies en kan duiden op een mogelijk lek. Parkeer de auto en vervang/repareer de band. Bel Honda Assistance of reset direct uw systeem.

honda remmen onderhoudsmeldingen

Dit lampje kan duiden op te weinig remvloeistof, slijtage aan de remblokken of een probleem met het ABS-systeem. Doorrijden kan gevaarlijk zijn. Bel Honda Assistance om vast te stellen wat verder het probleem kan zijn.

honda motor onderhoudsmeldingen

Als dit lampje brandt is er iets mis met de motor of elektronica die de brandstofinspuiting en ontsteking regelt. Stop dan direct op een veilige plaats bel Honda Assistance.

honda koeling onderhoudsmeldingen

Dit lampje geeft aan als er iets mis is met uw koelsysteem. Hierdoor kan de motor oververhit raken en schade oplopen. Zet de auto aan de kant en bel Honda Assistance.

honda olie onderhoudsmelding

Het oliepeil is te laag. Dit kan ernstige schade aan uw motor veroorzaken, want de olie zorgt ervoor dat uw motor ‘gesmeerd’ loopt. Rijd niet verder en bel Honda Assistance.

honda airbag onderhoudsmeldingen

Als dit lampje brandt, duidt dit mogelijk op een storing in de airbag of gordelspanner. Die doen het dan niet bij een aanrijding, waardoor de kans op ernstig letsel groot wordt. Kom zo snel mogelijk naar een van onze vestingen om het airbagsysteem te laten controleren.

honda besturing onderhoudsmeldingen

Zodra dit lampje brandt kan er iets mis zijn met de stuurbekrachtiging. Als die uitvalt zult u voelen dat het zwaarder wordt om de auto te besturen. Dit is vooral bij lage snelheden en parkeren. Neem contact met ons op wat u kunt doen.

honda accu onderhoudsmeldingen

Het acculampje brandt altijd even als u de motor start, maar moet daarna vanzelf uitgaan. Als het blijft branden kan er iets mis zijn met de dynamo, de stroomkabels of een aandrijfsnaar. Stop op een veilige plek en bel Honda Assistance of Honda Welman.

honda diesel filter onderhoudsmeldingen

De uitlaat van uw (diesel)auto is voorzien van een roetfilter. Zodra de filter niet goed functioneert, gaat een lampje branden en voldoet uw auto niet meer aan de milieu-eisen. Bel ons of Honda Assistance om het roetfilter te laten controleren.

Wanneer heeft uw auto onderhoud nodig?

Als uw Honda 20.000 km heeft gereden of als u een jaar verder bent dan uw laatste onderhoudsbeurt heeft uw Honda onderhoud nodig. Wij sturen u een bericht wanneer u een jaar verder bent. Als u zelf veel kilometers maakt, kunt u na de 20.000 km ons een seintje geven. Auto’s met een bouwjaar na 2009 geven zelf aan wanneer onderhoud nodig is. Hiervoor verschijnt vanzelf een lampje op het dashboard.

honda dashboard lampje

Bel ons of Honda Assistance voor hulp

Twijfelt u nog steeds? Aarzel niet en bel Honda Assistance of een van onze vestigingen. Wij geven u altijd gratis advies en helpen u graag weer op weg. Honda Assistance is beschikbaar voor elke Honda rijder die zijn auto bij een erkende Honda dealer in onderhoud heeft.