Een gouden tip? Wacht niet op de Tesla model 3, maar bekijk de Civic!

4 reacties

Zoekt u een betaalbare auto met high-tech snufjes? Dan is het tijd om de nieuwe Civic te leren kennen.

Onlangs heeft het Amerikaanse onderzoeksinstituut Kelly Blue Book de Civic bekroont met de Best Auto Tech Value Award. Deze Award wordt toegekend aan auto’s die de meeste waarde bieden, in verhouding met de prijs. Vanaf 24.700 euro is de Civic al verkrijgbaar.

Het is moeilijk voor te stellen dat één van de hoogst gewaardeerde auto’s in de hele industrie ook het beste comfort, veiligheidstechniek en entertainmentsysteem biedt. Maar Honda is erin geslaagd met de Civic voor 2017″, schrijft het Amerikaanse onderzoeksinstituut voor de autoindustrie Kelley Blue Book.

Het design – interieur en exterieur

Van welke kant je hem ook bekijkt, de Civic is groter en sportiever dan de vorige generaties. Hij is bijna 4,50 meter lang en biedt 478 liter bagageruimte. De auto is modern van binnen, waarbij het design van het interieur correspondeert met de buitenzijde. In de meters die de koelvloeistoftemperatuur en de inhoud van de brandstoftank aangeven zijn ook de vorm van de achterlichten terug te vinden. Verder is de zit niet heel laag, maar de uitgebreide, verstelbare stuurkolom en de vele instelmogelijkheden voor de stoelen maken het voor veel verschillende personen mogelijk om een fijne zitpositie in te stellen.

De motoren

De Honda Civic beschikt over twee competitieve benzinemotoren: de 1.0 driecilinder turbo en de 1.5 vierliter turbo, beiden met VTEC-technologie. De motoren leveren maar liefst 129 pk en 182 pk, waardoor de Civic veel vermogen en snelheid heeft. Volgens Autoweek heeft de Civic Automaat een van de fijnste motor-bakcombinaties die zij in een CVT-auto hebben ervaren.

Wilt u meer weten over de Civic?