Onderhoud aan uw auto; is dat nu echt zo nodig? Niemand vindt het leuk, het kost altijd geld. Maar het moet toch gebeuren … Toch?

Onze voertuigen worden steeds degelijker en een Honda is toch een merk dat te boek staat als een van de beste en het meest betrouwbaar?

Een Topic – uit een recentelijke Autoweek “Klokje Rond” -test waarin een Honda Civic Hybrid uit 2007 met bijna drie-honderdduizend kilometers, toch een bedroevende uitslag kent. Hoe kan dat? We hebben het hier immers over een tamelijk recente auto en van het merk Honda. Toch gaat deze Civic Hybrid gebukt onder allerlei mankementen met grote gevolgen als er juist nu niets aan gedaan wordt.

Echter wat blijkt nu? In zijn achtjarige leven is deze Civic slechts één keer per jaar voor een onderhoudsbeurt naar de dealer geweest, dat gebeurde dus dan steeds om een slordige 50.000 kilometer, terwijl dat eigenlijk bij de 20.000 kilometer behoort te gebeuren.

Deze auto heeft daardoor te kampen met allerlei onnodige pijntjes en gevolgschade door verwaarlozing van het onderhoud. Die onderhoudsintervallen zijn er dus niet voor niets! Bij de dealer weten ze precies wat ze in de gaten moeten houden om de auto te behoeden voor allerlei ellende. Elk jaar of maximaal 20.000 kilometer de auto voor regulier onderhoud, bespaart je op den duur meer, dan het onderhoud uit te sparen.

Een irritant piepje of olie te lang in de motor laten zitten kan door deze chronische verwaarlozing zomaar uitgroeien tot dure gevolgschade(s. Olie, verliest zijn viscositeit en door zijn tekort aan smerende werking overmatige slijtage voordoen op delen. En het niet vervangen van de nodige lucht en brandstof filters eisen ook nog eens extra brandstof.

Onderhoud bij Honda, fastfitter of een universeel autobedrijf

Het onderhouden van een moderne auto bij een zogeheten fastfitter of universeel garagebedrijf kan soms een goede tussenweg lijken. De onderhoudskosten lijken in beginsel veel lager te worden voor gesteld. Veelal leidt het onderhoud bij universele garagebedrijven tot teleurstellingen. Dit komt vaak doordat originele onderdelen door imitatieonderdelen worden vervangen of de verkeerde vloeistoffen / smeermiddelen worden gebruikt. Het kan storingen opleveren, het is een verlies aan kwaliteit en de levensduur kan niet langer worden gegarandeerd. Een universeel garagebedrijf gebruikt immers gemiddelde smeermiddelen die niet door Honda worden voorgeschreven of sterker nog niet in een Honda mogen. We hoeven u niet langer uit te leggen dat deze optie van onderhoudsbesparing uiteindelijk grote nadelig heden kent.

Lees meer over deze verschillen →

Auto’s hebben liefde nodig, en da’s wel duidelijk. Bij het niet regelmatig poetsen van je tanden zullen ze je gehele leven niet bij je blijven. Een officiële -dealer voorziet de auto tijdens het onderhoud van update’s en mogelijke coulance aanpassingen door de fabriek opgedragen.

Reparatie, onderhoud of Budget onderhoud?

Auto’s hebben liefde nodig, en da’s wel duidelijk. Bij het niet regelmatig poetsen van je tanden zullen ze je gehele leven niet bij je blijven. Een officiële -dealer voorziet de auto tijdens het onderhoud van update’s en mogelijke coulance aanpassingen door de fabriek opgedragen.

Wat biedt de Honda Budget Service?

De Honda-dealer gebruikt originele Honda onderdelen hetgeen staat voor kwaliteit en duurzaamheid.

 • Er wordt aan uw auto gewerkt door Honda opgeleide technici, dus efficiënt en zeker.
 • De Honda-dealer heeft speciale gereedschappen zodat eventuele reparaties zonder problemen vakkundig worden uitgevoerd, dit scheelt tijd en geld.
 • De prijs en geleverde dienst is vooraf bekend; er zijn dus geen verrassingen.
 • Regelmatig onderhoud volgens een onderhoudsplan en gebruik van originele onderdelen dragen zorg voor betrouwbaarheid, zekerheid en veiligheid.
 • Dit alles is tegen een zeer concurrerende prijs beschikbaar.

Maak een afspraak →

Prijzen van de Honda Budget Service

Budget 1 Kleine onderhoudsbeurt

 • Benzine € 129 all inclusief
 • Diesel € 229 all inclusief

Afspraak maken

Budget 2 Tussen onderhoudsbeurt + Gratis APK

 • Benzine € 229 all inclusief
 • Diesel € 329 all inclusief

Afspraak maken

Budget 3 Grote onderhoudsbeurt + Gratis APK

 • Benzine € 359 all inclusief
 • Diesel € 429 all inclusief

Afspraak maken

Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW. Prijswijzigingen voorbehouden.