Een grote en kleine onderhoudsbeurt voor een langere levensduur van uw Honda.

honda grote kleine beurt onderhoud

De kleine onderhoudsbeurt

Het woord ‘klein’ vertelt het al: klein onderhoud. Standaard wordt hierbij de motorolie, als diverse filters vervangen. Bij de meeste Honda’s is dit minimaal één keer per jaar of maximaal 20.000 kilometer verder. Bedragen hiervoor zijn vast en variëren per type model Honda.

De grote onderhoudsbeurt

Naast deze kleine beurt bestaat ook een grote onderhoudsbeurt omdat er meer slijtende onderdelen zijn. Deze onderdelen dienen regelmatig te worden geïnspecteerd, gesmeerd of zelfs vervangen van andere componenten. Denk hierbij aan het vervangen van bougies en/of controle op de remmen, ophangingsystemen, brandstofsysteem en aandrijvingen. Dit wordt gedaan in een grote onderhoudsbeurt.

Wanneer is uw Honda aan onderhoud toe?

Bij Honda’s met een bouwjaar na 2009 wordt het onderhoud geregeld door de boardcomputer. Dit wordt bepaald op basis van het gebruik van de auto. De boardcomputer houdt namelijk bij hoe de auto wordt belast en welk onderhoud daar in de nabije toekomst voor nodig zal zijn. Hiervoor verschijnt vanzelf een lampje op het dashboard.

honda dashboard lampje

Andere Honda modellen hebben onderhoud nodig nadat deze 20.000 km heeft gereden of als u een jaar verder bent dan uw laatste onderhoudsbeurt. Wij sturen u een bericht wanneer u een jaar verder bent. Als u zelf veel kilometers maakt, kunt u na de 20.000 km ons een seintje geven.

Honda onderhoudspakketten

Voor het onderhoud van uw Honda hanteren we drie soorten onderhoudspakketten. De pakketten zijn afhankelijk van uw gebruikssituatie, de kilometerstand van uw Honda, de leeftijd van uw Honda en uw beschikbare budget. Daarnaast is het rijden onder zware omstandigheden zoals rijden met een aanhanger,, stads/fileverkeer of lange trips invloed op het pakket dat het meest geschikt is voor uw Honda. Heeft u een Honda die meer dan vijf jaar oud is? Dan biedt Honda u zeer voordelige autoservice: Honda Budget Service.

Budget 1 (kleine beurt) Vervangen van olie en oliefilter
Controle niveaus vloeistoffen
Controle bandenspanning en verlichting

  • Benzine € 99 all inclusief
  • Diesel € 199 all inclusief
Budget 2 (tussen beurt) Budget 1 + de volgende uitbreidingen:
Controle remmen
Controle stuurinrichting, stuurhoes en ophanging
Controle aandrijving en brandstofsysteem
Proefrit met controle verwarming en instrumenten
Controle met Honda Diagnose tester (HDS-tester)
Inclusief GRATIS APK

  • Benzine € 199 all inclusief
  • Diesel € 299 all inclusief
Budget 3 (grote beurt) Budget 2 + de volgende uitbreidingen:
Vervangen 4 bougies (uitgezonderd iridium bougies en diesel), luchtfilter en pollenfilter, inclusief GRATIS APK

  • Benzine € 329 all inclusief
  • Diesel € 399 all inclusief

* Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW. Prijswijzigingen voorbehouden.

Verschillen in onderhoud van nieuwe Honda’s en occasions

De pakketten zijn onder meer afhankelijk van het aantal kilometers dat u per jaar aflegt met uw Honda. Daarnaast is het rijden onder zware omstandigheden zoals rijden met een aanhanger, stads/fileverkeer of lange trips invloed op het pakket dat het meest geschikt is voor uw Honda.