Honda e wint Red Dot Design Award

Geen reacties

Honda heeft voor de compacte elektrische auto Honda e de prestigieuze Red Dot Design gewonnen. De auto is nu te zien in het bijbehorende museum in Essen, als een van de ‘Milestones in Contemporary Design’. 

Onlangs zijn de internationaal hoog aangeschreven Red Dot Awards uitgereikt aan de winnaars. Onder hen was Honda, voor een motorfiets en een auto: de elektrische Honda e. De compacte e ontving zelfs twee Red Dot-onderscheidingen: de ‘Best of the Best 2020’ voor grensverleggend productontwerp en ‘Smart Products’ voor slim ontwerp. 

De Honda e is niet alleen een auto, het is zoveel meer

Over dat laatste zegt Red Dot-CEO Peter Zec: “Ik vind dat de Honda e voor een soort van paradigmaverschuiving (revolutie – red.) staat: we hebben het niet alleen over e-mobility, we hebben het over nieuwe oplossingen in de digitale wereld en de Honda e past hier perfect bij.” Als voorbeeld van ‘ontwerp voor de toekomst van stedelijke mobiliteit’ noemt Zec het camerasysteem dat de zijspiegels vervangt. Maar natuurlijk is het stijlvolle en aerodynamische uiterlijk van de compacte auto ook een onderscheiding waard. Een internationale expertjury heeft alle inzendingen uitgebreid geëvalueerd, getest en besproken. 

Sinds eind juni – en nog tot en met mei 2021 – zijn alle winnaars van de Red Dot Design Awards 2020 te zien in het bijbehorende museum in het Duitse Essen. Dat is niet ver van de Nederlandse grens, waar het voormalige kolenmijncomplexe de perfecte locatie is voor een leuk uitje. De Honda e is een van de producten die centraal staan in de speciale expo ‘Milestones in Contemporary Design’ (‘mijlpalen in hedendaags ontwerp’). 

[ssba]