HONDA ONTHULT DE GLOEDNIEUWE HYBRIDE HR-V

Geen reacties

• Volgende generatie HR-V beschikt standaard over Honda’s geavanceerde e:HEV hybride aandrijflijn Naadloze, strake designfilosofie past goed bij recente Honda-modellen

• HR-V behoudt zijn toonaangevende ruimte en heeft het comfort aanzienlijk verbeterd

• De gloednieuwe, compacte SUV is de nieuwste stap richting Honda’s toewijding om al zijn reguliere modellen in Europa in 2022 te hebben geëlektrificeerd

• Beschikbaar in Europa vanaf eind 2021

Honda heeft de laatste generatie van zijn populaire HR-V compacte SUV onthuld, verkrijgbaar met voor het eerst als standaard een krachtige en responsieve e:HEV- aandrijflijn met twee motoren. De gloednieuwe HR-V levert uitzonderlijke hybride efficiëntie en geavanceerde veiligheids- en technologische functies, allemaal geïntegreerd in een gedurfd, strak design bedoeld om de toonaangevende ruimte en het comfort waar deze auto zo om bekendstaat te verbeteren.
De nieuwe HR-V is vanaf eind 2021 in Europa beschikbaar en is het laatste model van Honda dat voorzien is van de e:HEV-badge (hybride elektrisch voertuig), in navolging op de vernieuwde CR-V en de nieuwe Jazz die in 2020 zijn gelanceerd. Het breidt Honda’s geëlektrificeerde line-up uit nu het merk verder werkt aan zijn doel om als zijn reguliere modellen in Europa in 2022 te hebben geëlektrificeerd.

Premium SUV-styling
De volgende generatie HR-V e:HEV heeft een kenmerkend compact SUV-design dat geïnspireerd is op een coupé. Het nieuwe model belichaamt de naadloze, strakke, moderne designfilosofie van het merk die ook in andere recente Honda-modellen is terug te vinden waarbij de belangrijkste concepten van functie en schoonheid worden gevolgd.
Het ontwerp omvat een nieuwe, gedurfde, geïntegreerde grille, terwijl de carrosserie een lange motorkap en scherpere, meer verticale zijkanten heeft om ervoor te zorgen dat er geen impact is op de binnenruimte. Het midden van de motorkap is laag en plat met schouderlijnen die naar de A-stijlen toelopen – dit straalt een gevoel van stabiliteit en veiligheid uit dat de SUV-esthetiek verder versterkt.

Uitzonderlijke ruimte, comfort en bruikbaarheid
De gloednieuwe HR-V biedt een fascinerende combinatie van eersteklas SUV-styling en uitzonderlijke ruimtelijkheid dankzij de slimme verpakking van de hybride aandrijflijnonderdelen. Hierdoor behoudt de HR-V de toonaangevende binnenruimte van zijn voorganger, met vier volwassenen die in maximaal comfort kunnen zitten. Net als het exterieur heeft het ruime interieur een solide, premium SUV-gevoel, maar met eigentijdse stoffen en zacht aanvoelende materialen. De moderne minimalistische esthetiek, beginnende het horizontale instrumentenpaneel, is het resultaat van een overzichtelijk interieur en dashboard, waarbij elk element zorgvuldig is gepositioneerd om bij te dragen aan het gevoel van ruimte. Het gevoel van luchtigheid en ruimte wordt versterkt door een nieuw luchtdiffusiesysteem dat een gordijn van frisse lucht naast en boven de passagiers creëert, afkomstig uit unieke L-vormige ventilatieopeningen in de bovenhoeken van het dashboard.
Dankzij Honda’s compacte, geïntegreerde aandrijflijntechnologie en centrale tankindeling behoudt de nieuwe HR-V ook de veelzijdige Magic Seats die ‘volledig platte’ of ‘omhoog geklapte’ stoelflexibiliteit bieden, afhankelijk van de benodigde laadruimte.

De nieuwe HR-V e: HEV zal eind 2021 in Europa verkrijgbaar zijn.

[ssba]