Honda slijpt Civic Type R fijn

Geen reacties

Honda heeft de Civic Type R tegen het licht gehouden en nog een paar kleine dingen gevonden die nog beter kunnen. Voor 2020 krijgt de snelste Civic onder meer betere remmen en nieuwe, actieve veiligheidssystemen.

Honda presenteert de Civic Type R 2020 op de Tokyo Auto Salon. Aan de buitenkant zie je alleen de grotere grille, die zorgt voor een betere koeling van de motor. Ook nieuw is de kleur die je op de foto ziet, Boost Blue. De meeste wijzigingen zijn onderhuids te vinden en moeten de Civic Type R nóg sportiever en tegelijkertijd comfortabeler maken.

Honda heeft vooral verbeteringen aan de wielophanging aangebracht. De vernieuwde dempers zorgen voor meer rijcomfort en de aangepaste voorvering voor meer stuurgevoel. Volgens Honda resulteren stijvere materialen van de achterwielophanging in meer grip aan de achterkant. De betere remmen moeten vooral bij zware belasting efficiënter werken.

In het interieur monteert Honda een nieuwe pook, die kortere schakelwegen heeft en een nieuwe afwerking. Ook het stuur is nieuw en voortaan bekleed met alcantara. Het motor- en uitlaatgeluid kan in de vernieuwde Type R over de speakers worden versterkt, de mate waarin dat gebeurt is instelbaar. De laatste verbetering is dat Honda alle Civic-uitvoeringen, en dus ook de Type R, voorziet van een pakket actieve rijhulpsystemen waarmee de auto semi-autonoom kan rijden.

Het 2020-model van de Type R is binnenkort te bestellen. Of de prijzen wijzigen is nog niet bekend.

[ssba]