Nieuwe Honda Jazz komt naar Nederland

Geen reacties

De importeur van Honda bevestigt de komst van de geheel nieuwe, hybride Honda Jazz naar Nederland. Vanaf de zomer kunnen we de praktische, compacte auto verwachten.

In oktober presenteerde Honda op de autoshow van Tokio de nieuwe generatie Jazz. Nu bevestigt de Honda-importeur voor de Benelux de komst van de compacte auto naar Nederland. Vanaf de zomer staat de Jazz bij de dealers, als praktische stadsauto én als SUV-actige Jazz Crosstar. Beide modellen zullen alleen nog met hybride aandrijving worden aangeboden.  

Honda heeft het compacte model ontworpen als ‘een auto met een fris uiterlijk en een comfortabel en praktisch interieur’. In feite is het exterieurdesign van de huidige generatie aangescherpt en zijn de verhoudingen verbeterd. Veel aandacht is besteed aan het interieur, waar onnodige functies zoveel als mogelijk zijn weggelaten. De ergonomie van de resterende onderdelen is vergroot. Zo moet het dashboard, met standaard een 9 inch HMI-touchscreen én een TFT-instrumentenpaneel, makkelijk te lezen, bereiken en bedienen zijn. 

Het flexibel indeelbare interieur is gebleven. Wel heeft Honda een lichaamsstabiliserend zitframe geïntroduceerd. Dat biedt extra comfort en meer steun aan de lendenen. De binnenruimte en het zicht zijn vergroot dankzij ultradunne A-stijlen. Daarin is techniek verwerkt die de krachten van een eventuele botsing wegleidt naar de achterste stijl. Tevens dragen de dunnen stijlen bij aan reductie van lawaai en luchtweerstand. 

[ssba]