Honda Civic Type R-familie krijgt uitbreiding

Geen reacties

Honda breidt het Civic Type R-gamma uit. Naast de reguliere ‘GT’ verschijnen een Sport Line voor alledaags gebruik en een ‘hardcore’ performanceversie, de Limited Edition. 

Onlangs kondigde Honda een update aan van de reguliere Civic Type R, het model dat voortaan ‘Type R GT’ zal heten. Er komen namelijk meer modellen in de familie van de performance-Civic. 

Civic Type R Sport Line

Wie de agressieve looks van de GT wenst maar genoegen neemt met performanceprestaties die voldoen tijdens dagelijks weggebruik, kan voortaan de Sport Line bestellen. De aankleding kent onder andere een lagere achterspoiler, 19 inch lichtmetalen wielen en een zwart interieur. De nieuwe uitvoering kan, net als de GT, in de nieuwe lakkleur Racing Blue besteld worden. Alleen de Duitse prijzen zijn nog maar bekend (41.490 euro exclusief Nederlandse belastingen), de komst naar ons land wordt later pas bevestigd. 

Civic Type R Limited Edition

Aan de andere kant van het spectrum staat de tot op heden meest extreme Civic Type R, de Limited Edition. Die zet de 0-100 km/u-sprint weg in 5,7 seconden. Omdat deze Type R bij uitstek op het circuit ingezet kan worden krijgt deze versie lichtgewicht componenten en een gestript interieur met kuipstoelen mee. Om 47 kg aan gewicht kwijt te raken zijn de infotainment en aircosystemen weggelaten, wel heeft de speciale uitvoering allerhande rijhulpsystemen. Verder is de rijdynamiek aangepast. Zoals de naam aangeeft is de oplage beperkt: voor het Europese continent worden slechts honderd stuks gebouwd. De verkoop start in de zomer; dan volgen ook de prijzen.

Overige nieuwtjes

Van de eerder aangekondigde vernieuwingen voor de GT profiteren ook de nieuwe modellen. Noemenswaardig is de introductie van Honda LogR, een systeem dat rijdata registreert en analyseert. Voor het eerst maakt Honda hierbij gebruik van de smartphone, zodat de analyses veel gedetailleerder zijn. Het biedt drie functies, alle hebben als doel de rijstijl te helpen verbeteren tijdens het dagelijks rijden tot en met de rondjes op het circuit. 

[ssba]