Batterijen Honda e worden straks volledig gerecycled

Geen reacties

Honda gaat alle batterijen van zijn elektrische auto’s en hybrides volledig recyclen of hergebruiken. Het merk heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met verwerkingsbedrijf SNAM.

De batterijen uit de Honda e krijgen nadat de levensduur van de auto is beëindigd een tweede leven. De accu’s worden opgehaald bij de dealer, waarna technici bekijken of de batterijen geschikt zijn voor hergebruik. Als dat zo is, dan krijgen ze een tweede leven in elektrische apparaten. 

Als de batterijen te weinig energie meer leveren dan worden ze ontmanteld. De kostbare metalen als lithium en kobalt kunnen worden gebruikt in nieuwe batterijen. Andere metalen en plastics worden gescheiden en aangeboden aan andere bedrijven, die er nieuwe producten van kunnen maken.

De samenwerking met verwerkingsbedrijf SNAM betekent niet alleen dat in de toekomst de accu’s van de Honda e worden gerecycled of hergebruikt, maar ook die van alle hybrides van Honda. Dus ook de oudere modellen, zoals de Civic Hybrid, Insight en eerste generatie Jazz Hybrid.

[ssba]