Algemeen private lease

Wat houdt Private Lease in?

Private lease is een andere manier van een auto ter beschikking hebben. Dit houdt in dat u als particulier tegen een vast maandbedrag een nieuwe Honda kunt rijden.

Wat houdt Prive Lease in?

Prive lease bij Welman is gebaseerd op een financieringsplan. Dit is een vorm van huurkoop, waarbij de gebruiker aan het eind van de looptijd eigenaar kan en mag worden van zijn bereden Honda. Er wordt een contract afgesloten voor een vooraf bepaalde looptijd.

Wat is het verschil tussen private lease en prive lease?

Het verschil is dat bij private lease de auto van een externe (lease)maatschappij is, welke u de auto ter beschikking stelt middels een vaste (huur)prijs met daaraan verbonden duidelijke afspraken en voorwaardes die door beide partijen nageleefd dienen te worden. Bij prive lease bent u eigenaar van de auto en wordt uw auto gefinancierd bij Honda & Financieringen in combinatie met een slotwaarde waardoor u dit meer flexibiliteit en zekerheid biedt. Meer weten?

Is het mogelijk om mijn huidige auto in te ruilen?

Dat is zeker mogelijk bij prive leasen. Het prive leasen start bij het geld dat u zelf wilt investeren in de auto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de inruil van de auto, de eventuele korting die gepaard gaat bij de aankoop en het geld wat u wil investeren in de auto. Het bepaalt de aanvang van het financiële plaatje van het prive leasen. Bij private lease geldt dat wij uw auto inkopen.

Hoe hoog is het eigen risico schade?

Bij private lease bedraagt het eigen risico 300 euro bij een niet verhaalbare schade. Bij prive leasen, en in combinatie met Honda & Verzekeringen, bedraagt het eigen risico ten alle tijden 0 euro.

Waarin onderscheidt prive lease bij Welman zich ten opzichte van andere aanbieders?

Daar waar andere aanbieders u een systeem aanbieden om daar éénmalig een auto te laten rijden en u een niet-flexibel contract aan te bieden, heeft Welman een systeem dat op de lange termijn stabieler is en veel minder kosten met zich mee brengt. Meer weten? Vraag het ons gerust >

Honda Private lease modellen

Welke Honda modellen kan ik prive leasen?

Bij Honda Welman kunt u alle Honda modellen financieren met een slottermijn (prive leasen). Bekijk deze pagina om de modellen te bekijken.

Welke opties zitten er op de prive/private lease auto?

Dat is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren.Via deze pagina kunt u berekenen welke extra opties mogelijk zijn en wat de kosten bedragen.

Hoe snel kan de Honda worden afgeleverd?

De levertijden verschillen per model. Vraag het ons gerust! Of bekijk onze voorraad nieuwe modellen.


Kan ik een tweedehands Honda leasen?

Dat is mogelijk. Bij Honda Welman kunt u tweedehands Honda’s leasen die niet ouder zijn dan 2 jaar.

Kan ik zelf een Honda samenstellen?

U kunt private lease op elk model toepassen. Via dit contact formulier kunt u aanvragen wat u allemaal wenst op de Honda. Vervolgens sturen wij u de prijsindicatie die hierbij komt kijken.

Is er een mogelijkheid om de Honda te bezichtigen?

Bij Honda Welman kunt u zowel nieuwe- als gebruikte Honda’s bezichtigen in twee vestigingen, waaronder in Heerhugowaard en Hoorn.

Is het mogelijk om een proefrit te maken?

Dat is zeker mogelijk. Zodra u eruit bent welk Honda model u interessant lijkt, zetten wij graag de Honda voor u klaar zodat u op uw gemak de Honda kunt bekijken en een proefrit kunt maken. Op deze pagina kunt u een proefrit plannen.

Private Leaseprijs

Hoe kunnen jullie deze Honda's aanbieden tegen zo’n lage prijs?

Normaal kost een auto 100% en wordt daarover rente gerekend. Dat is opzich al een groot maandbedrag. Wanneer de waarde die overblijft niet wordt meegefinancierd en onder aftrek van een eigen inbreng, is dat in de basis het grootste voordeel. Wat veel mensen niet weten is dat bij een nieuwe auto buiten zijn aanwezige garantie de onderhoudsbeurten aan intervallen veel lager zijn. Samengaat eerst in de nieuwe auto komen en dan genieten van alle voordelen.

Wat moet ik weten over de vaste prijs?

De prijs staat in principe vast. Bij het sterk wijzigen van de kilometrage verandert wel het leasebedrag.

Wat is inbegrepen bij de private leaseprijs?

Bij de private leaseprijs is alles ingesloten met uitzondering van de banden en het vroegtijdig vervangen van de koppeling of remvoering(en). Hiervan is sprake wanneer de Honda wordt gebruikt bij bijvoorbeeld deelnames aan competities.

Hebben wijzigingen in wegenbelasting of rente invloed op het private leasetarief?

Deze wijzigingen hebben geen invloed op de private leaseprijs. Wij hanteren de vooraf afgesproken voorwaarden die in het contract staan vermeld.

Over het contract

Kan ik als beginnend bestuurder een auto leasen?

Iedereen die een rijbewijs heeft, komt in aanmerking voor een private lease contract. Er kunnen wel extra zekerheden door de financier worden gevraagd.

Wat is de looptijd van een contract?

De looptijd van het contract is in overleg te bepalen voor elke periode. De mogelijkheden zijn 24, 36 of 48 maanden. Wij adviseren een periode van 36 maanden.

Is het mogelijk om de looptijd van het contract aan te passen?

Bij private lease kan de looptijd van het contract niet worden gewijzigd. In tegenstelling tot prive leasen kan na verstrijking van 2/3de van de looptijd van het contract wel gewisseld of gewijzigd worden.

Wat gebeurt er bij voortijdige beëindiging?

Naar gelang de looptijd van het contract op dat moment heeft geduurd, kan de financier een boetebedrag opleggen bij het vroegtijdig eindigen.

Kan ik een voorbeeld van een leasecontract inzien?

Wij willen u graag laten zien hoe prive lease bij Honda Welman in elkaar zit. Via dit contactformulier kunt u kosteloos een voorbeeld van een private of prive lease contract aanvragen.

Spelen schadevrije jaren een rol bij het contract?

Ja, schadevrije jaren spelen een rol. Op basis van het aantal schadevrije jaren krijgt u korting op het maandbedrag. Het aantal schadevrije jaren kunt u opvragen bij de verzekeraar.

Voorwaarden (leeftijd, inkomen, BKR, aanbetaling, verzekering)

Wordt mijn Private Lease contract geregistreerd bij het BKR?

Private lease gaat altijd gepaard met vooraf toetsing bij het BKR. Het afsluiten van het contract wordt opgenomen in het BKR.

Wordt mijn Prive lease contract geregistreerd bij het BKR?

Omdat prive lease in principe een financiering betreft, gaat dit altijd gepaard met vooraf toetsing bij het BKR. Het afsluiten van het contract wordt opgenomen in het BKR.

Er staat een BKR notering achter onze naam, kunnen wij een Privé Lease auto gaan rijden?

In verzachtende omstandigheden hoeft een BKR toetsing geen belemmering te zijn. De auto geldt altijd als onderpand.

Aan welk minimum inkomen moet ik voldoen?

Dat is afhankelijk van de keuze van het model, type en uitvoering.

Waar kan ik de voorwaarden van Private Lease bij Honda Welman vinden?

Wij willen u graag laten zien hoe prive lease bij Honda Welman in elkaar zit. Via dit contactformulier kunt u kosteloos een voorbeeld van een private of prive lease contract aanvragen.

Moet ik aan het einde van de contractperiode een slottermijn voldoen?

Dit is alleen nodig en indien u de auto van Honda & Finance wenst over te nemen (prive lease).

Reparatie, onderhoud, schade en pech

Waar kan onderhoud worden gepleegd aan de auto?

Bij Honda Welman hebben wij twee vestigingen waar onderhoud kan worden gepleegd, namelijk in Heerhugowaard en in Hoorn. In noodgevallen kan dit bij elke officiële Honda dealer.

Heb ik recht op pechhulp?

Bij het lease aanbod zit altijd Honda Assistance inbegrepen. Met deze service heeft u binnen Europa altijd pechhulp voor onderweg (24 uur per dag, 7 dagen per week).

Heb ik recht op vervangend vervoer?

Bij Honda Welman bieden wij altijd vervangend vervoer bij onderhoud, reparatie en/of schade aan uw Honda.

Wat moet ik doen als ik schade aan mijn auto heb?

Wanneer u schade aan uw Honda heeft, dient u altijd bij een officiële Honda dealer voor herstel langs te gaan om de fabrieksgarantie te blijven waarborgen. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen. Betreft het een zware schade waar u niet mee verder kunt rijden, neemt u contact op met Honda Assistance.