Een APK Keuring  (Algemene Periodieke Keuring) is een wettelijk verplichte controle van uw auto. Het zorgt voor de verhoging van de verkeersveiligheid en de bescherming van het milieu.

Honda APK Keuring

Wat gebeurt er met uw Honda tijdens een APK-keuring?

Tijdens een APK-keuring worden alle zaken nagekeken die ervoor zorgen dat u zo veilig en zo milieuvriendelijk rondrijdt. Het gaat om controle op wielen, banden, profiel, stuurinrichting, remmen, carrosseriedelen, wielophanging, verlichting, uitlaat, emissie-uitlaatgassen, autogordels en documenten. Verder controleert de APK-keurmeester ook de gegevens van het kentekenbewijs.

Steekproef

De mogelijkheid bestaat dat de RDW een steekproefcontroleur een nacontrole laat doen op het werk van onze APK-keurmeester. De RDW ziet toe of wij de APK keuring volgens de wettelijke eisen hebben uitgevoerd.

Wanneer is uw Honda toe aan de APK-Keuring?

Het keurmoment wordt bepaald aan de hand van de leeftijd van uw auto. In onderstaand schema kunt u zien wanneer uw auto APK gekeurd moet worden.

Personenauto’s Brandstof Wanneer keuren?
 Bouwjaar na 1 januari 2005 – Benzine / elektromotor – Eerste APK na 4 jaar
– Daarna twee keer na twee jaar, daarna elk jaar
  – Diesel / gas / anders – Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
 Bouwjaar voor 1 januari 2005 – Benzine / diesel – Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
 Voertuig 30 jaar of ouder – Benzine / diesel – Eens per 2 jaar
 Bouwjaar voor 1 januari 1960 – Benzine / diesel – Geen APK plicht

Als klant krijgt u van ons een herinnering wanneer uw auto APK gekeurd moet worden. Bij Honda Welman hoeft u zich hier geen zorgen om te maken. Is uw auto toe aan een APK-keuring?